Tovább a tartalomhoz

Budapesten született, tanulmányait Szilágyi Olgánál kezdte. 2020-ban szerezte meg mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Halmai Katalin és Pogány Imola tanítványaként. Számos rangos versenyen elért kiemelkedő eredménye után 2016-ban résztvevője volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, ahol Cesti: Orontea című operájában Aristeát alakította. 2017 áprilisában, majd decemberében Thomas Quasthoff berlini mesterkurzusán vett részt.

2017-ben közreműködője volt a X. Nemzetközi Szent Gellért Fesztiválnak, ahol Beethoven IX. szimfóniájának alt szólistájaként lépett színpadra. 2019-ben debütált az Erkel Színházban A vak asszony szerepében Ponchielli: Gioconda című operájában, Almási-Tóth András rendezésében, Kesselyák Gergely vezényletével.

2019-ben mutatkozott be a Budapesti Wagner-napokon: A walkür című operában Schwertleite szólamát énekelte. A 2020/21-es évadtól a berlini Staatsoper Unter den Linden operastúdiójának tagja, a Liz Mohn Kulturális Alapítvány és az Oper in Berlin ösztöndíjasa. 2021 augusztusában, a Wagner Társaság ösztöndíjasként részt vehet a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

Versenyek: 

- X. Nemzetközi Simándy József Énekverseny II. kategória – II. díj (2018)
- II. Andor Éva Énekverseny – II. helyezett (2018)
- I. Andor Éva Énekverseny – III. helyezett (2016)
- Országos Gregor József Énekverseny – I. díj (2014)
- VIII. Nemzetközi Simándy József Énekverseny – Wagner-különdíj (2013)


Kissjudit Anna