Tovább a tartalomhoz
Rajna Martin a fiatal magyar karmestergeneráció egyik legkiemelkedőbb tehetsége, nemzetközi hírű szólisták elismert partnere. 2021-től a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestereként, 2023 augusztusától a Magyar Állami Operaház első karmestereként tevékenykedik. Fiatal kora ellenére visszatérő vendége Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak, emellett rendszeresen fellép Európa számos országában is. 2018-ban Junior Prima-díjban részesült, 2022-től a Német Zenei Tanács „Forum Dirgieren“ program ösztöndíjas karmestere és a Luzern Fesztivál Akadémia Conducting Fellowship-program nyertese. 2023-ban a Cziffra György Zenei Fesztivál Tehetség-díjában részesült.

Rajna Martin a 2023/24 –es évadban számos nemzetközi bemutatkozásnak tesz eleget, vezényli többek között a Düsseldorfi, a Nürnbergi és a Hof-i szimfonikus zenekarokat, emellett dirigálja Ljubljanában a Szlovén Rádió Filharmonikus Zenekarát. A Magyar Állami Operaházban az Attila, Olasz nő Algírban, A denevér, Don Giovanni és a Sevillai borbély c. művek karmestereként lép fel.

Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián Medveczky Ádám és Ligeti András osztályában végezte, jelenleg a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karmester szakán, Nicolás Pasquet és Ekhart Wycik osztályában képzi magát tovább. 2021-től az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorált karmestere, ahol olyan mesterekkel dolgozott együtt, mint Eötvös Péter, Kurtág György, Fabián Panisello vagy Magnus Lindberg. 2023-ban Fischer Ádám asszisztense volt a Budapesti Wagner-napok fesztiválon.

Rajna Martin