Tovább a tartalomhoz
Turpinszky Gippert Béla Budapesten született, zenei tanulmányait Adorján Ilona, Kaposi Margit, Oberfrank Géza, Marton Éva és Kéringer László vezetésével folytatta. Ezzel párhuzamosan a Szegedi Tudományegyetemet is elvégezte, ahol a jogi karon szerzett diplomát, majd doktori fokozatot.
2013-ban Marton Éva Wagner-mesterkurzusán beválasztották a zárókoncert programjába Siegmund szerepével. Ennek köszönhetően öt évig állandó szólistája volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diploma koncertjeinek, előadásainak, Meláth Andrea, Marton Éva, Almási-Tóth András, Medveczky Ádám irányításával. Bánk bán szerepében 2015-ben debütált a Kolozsvári Magyar Operában, majd a Szegedi Nemzeti Színház ősváltozatban, és a debreceni Csokonai Színház Nádasdy Kálmán-féle verziójában is játszotta azt.
A Magyar Állami Operaház Primavera fesztiválján 2016-ban négy főszerepet is énekelt, Turiddu, és Túri Dani alakítását a kritikusok is kiemelték.
A 2017/18-as évadban tíz újabb tenorszerepben mutatkozott be, így szinte az összes magyarországi operatársulatnál találkozhatott vele a közönség. 2018 tavaszán az Évad Ifjú Operaénekesének választották a Szegedi Nemzeti Színházban, Ernani szerepében nyújtott alakításáért. Májusban Szlovákiában is debütált előbb Sámsonként a kassai operaházban, majd ennek köszönhetően Don José megformálójaként is. Budapesten a Magyar Állami Operaház mellett, a Művészetek Palotájának közönsége is rendszeresen találkozhat játékával.

Turpinszky Gippert Béla