Tovább a tartalomhoz

Yusif Eyvazov Algírban született, majd tanulmányai miatt Olaszországba költözött. Itt a híres Franco Corelli tenornál és Ghena Dimitrova szoprán énekesnőnél képezte hangját.
Eyvazov 2017/2018-as évada egy új lemez kiadásával indult, mely a Deutsche Grammophonnál jelent meg, Romanza címmel. A lemezen feleségével, a szoprán Anna Netrebkóval énekelnek szólóáriákat, valamint néhány duettet. Szeptemberben és októberben a pár turnéra ment, melynek során Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra is elutaztak, olyan városokba, mint Dubai, Tokió, Nanking, Szöul, Melbourne vagy Sydney.
Yusif Eyvazov ezután visszatért Európába, ahol a milánói Scalában debütált és nyitotta meg az évadot az Andrea Chenier címszerepével. Ezt követően a moszkvai Bolsoj Színházban látható három szerepben is: Des Grieux (Manon Lescaut), Hermann (A pikk dáma) és Don Carlos. Ebben az évadban Londonba is eljut, ahol a Royal Opera House-ban Macduff skót nemest játssza a Macbethben. Majd fellép Berlinben a Toscában, és a párizsi Opérában A trubadúrban. Ezenkívül koncerteken énekel Monte-Carlóban, Moszkvában, Minszkben, Londonban, Baden-Badenben és Salzburgban. Az évadot végül egy dél-amerikai turnéval zárja, ellátogatva többek között Santiagóba, São Paulóba, Limába és Buenos Airesbe.
A 2016/2017-es évadban egy sor fontos debütálása volt, mint például Macduff (Macbeth) a Bajor Állami Operában, Andrea Chenier a Prágai Operában vagy Maurizio (Adriana Lecouvreur) a Mariinszkij Színházban. Koncertezett Anna Netrebkóval Berlinben, Hamburgban, Kölnben, Szocsiban, Budapesten, Moszkvában, Párizsban, Maszkatban, Calagryban és Torontóban. Emellett Netrebko Verismo c. lemezén is énekel, amely 2016 szeptemberében jelent meg a Deutsche Grammophonnál.
Yusif Eyvazov egyéb előadásai a közelmúltból: Radames (Aida) a Salzburgi Ünnepi Játékokon és a Verónai Arénában; Des Grieux (Manon Lescaut) a Prágai Operában.

Yusif Eyvazov