Tovább a tartalomhoz

GYIK

Mikor és hol tudok jegyet vásárolni személyesen?
Jegypénztáraink elérhetősége és nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban olvasható. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kizárólag a jegypénztárainkban, honlapunkon, illetve az opera.jegy.hu-n keresztül vásárolt jegyekért vállalunk felelősséget.

Vehetek páholyba szólójegyet?
2022-től az Operaház páholyai kizárólag egyben vásárolhatók meg, pótszék behelyezése nem lehetséges.

Gyermekek számára is kötelező jegyet váltani?
Nagyszínpadi produkcióinkra a jegyvásárlás minden nézőnk számára kötelező, diákok és családok számára elérhető kedvezményeinkről bővebben ITT olvashat. Az előadások adatlapjain feltüntetett korhatárok ajánló jellegűek, ennek betartása a szülő belátásán múlik.

Teltház esetén van lehetőség last minute jegyek vásárlására?
A korlátozott számú és kedvező árú állóhelyeket az esti előadás előtt két órával, a matiné előadások előtt pedig egy órával az Operaház jegypénztárában és online felületünkön is megvásárolhatják. Egy vásárló csak két állóhelyes belépő megvételére jogosult.

Hogyan tudom visszaváltani a jegyemet?
A Jegyvásárlói ÁSZF értelmében az OPERA fenntartja a műsor- és szereplőváltozás jogát. Kizárólag időpontváltozás, vagy az előadás elmaradása esetén lehetséges a jegyek és bérletek visszaváltása vagy másik előadásra történő becserélése. A műsorváltozások elérhetőek ITT.

Van az Operaházban dress code?
A Magyar Állami Operaházban nincsen hivatalos öltözködési szabály, azonban nézőinket mindig az alkalomhoz illő ruházat viselésére ösztönözzük .

Hol és milyen nyelven tudom figyelemmel kísérni az előadáshoz tartozó feliratot?
Az Operaházban a színpad fölött elhelyezkedő felirat kijelző mellett, a zsöllye legelső sora és a karzat nézői számára a szék karfájába szerelt, rugós rendszerrel kipattintható minitableteken, a zsöllye többi sora számára az előző székek támlájára rögzített érintőképernyőkön, míg a páholyok első sorában ülők számára a könyöklőből kihajtható, a második sorban helyet foglalók számára pedig egy-egy oldalsó oszlopra telepített kijelzőn nyomon követhető az adott dalmű eredeti nyelvű szövege, vagy annak angol, illetve magyar fordítása is.

Gyűjthetek-e pontokat vásárlásaimmal?
Az OPERA Hűségprogramban, - ahol vásárlóink egy helyen megtalálhatnak minden lényeges információt és hírt,- kezelhetik jegyeiket, bérleteiket, sőt, ami a legfontosabb, vásárlásaikkal pontot gyűjtve egyre magasabb szintet elérve exkluzív kedvezményekhez és tartalmakhoz férhetnek hozzá, legyen szó akár főpróbalátogatási lehetőségről vagy bennfentes kulisszavideókról. Lelkes pontgyűjtőink továbbá elsőként értesülhetnek a jegy- és bérletvásárlásról, az egyedi, személyre szabott akciókról, de részt vehetnek játékokon és sorsolásokon is. A hűségprogramról további információ elérhető IDE KATTINTVA.

Fotó: Kummer János