Wolfgang Amadeus Mozart

PARÁZSFUVOLÁCSKA

kortárs opera 4

2024. december 28., szombat 11:00

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem

Ajánló

Mese-dal-játék két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Az előadás hossza: , 1 szünettel.
Mozart operája mese felnőtteknek. A mesés elemek, Tamino és Pamina próbatételei, Papageno nevetésre fakasztó jelenetei, és nem utolsó sorban Mozart varázslatos zenéje kiválóan alkalmas arra, hogy közelebb hozza a gyermekeket is az opera világához. Mindössze megfelelően kell tálalni számukra a művet. Lackfi János, a kiváló költő és gyakorló édesapa segített nekünk, hogy kimondottan a kisebbek számára újragondoljuk, újraírjuk A varázsfuvolát. Attrakcióra készen várjuk a kisebbeket a porondon!

Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Dátum
2024. december 28.
Kezdés ideje
11:00
Befejezés ideje
13:15

Cselekmény

Mozart és Schikaneder fantasztikus operája, a Varázsfuvola újraálmodva!   

A gyerekek ezúttal Sarastro Cirkuszában izgulhatják végig Tamino herceg és Papageno történetét. Bohócok, akrobaták, légtornászok, késdobálók, tűznyelők, varázslók és Mozart halhatatlan dallamai… Akár a mesében! Ahogyan a színpad cirkuszi kavalkádjában a gyűlölség és a szeretet tüze fellángol, úgy árad a varázslat a nézőtérre és éleszt parazsat a nézők szívében… 

A több mint kétszázhúsz esztendeje töretlen népszerűségű darab kifejezetten a kisiskolás korosztály számára készült változata az Erkel Színház színpadán – Lackfi János friss verses szövegével, Toronykőy Attila rendezésében.


Kritikai visszhang

„Egészen életrevaló és szerethető kis előadás kerekedett Toronykőy Attila rendezéséből. Helyes a bohóc-Papageno és a bohóc-Tamino, helyesek a kiskamasz artisták, s persze helyesek a világító varázstollaikat lóbáló csöppségek a hatalmas nézőtéren.”
László Ferenc, Magyar Narancs